"На карті з’являться Бахмут і Чорноморськ"

5 лютого 2016

Учора Верховна Рада розглянула кілька важливих рішень для подальшого просування економічних і соціальних перетворень у країні. Зокрема ухвалено правки, необхідні для підписання Головою Верховної Ради прийнятого 25 грудня 2015 року закону, який передбачає переведення всіх державних закупівель на електронну систему ProZorro. За усунення технічних неузгодженостей у тексті закону про державні закупівлі №3559 проголосували 227 депутатів за мінімуму 226 голосів.

Нарешті поступово втілюються й пункти Закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Парламентарії ухвалили відповідну постанову про перейменування окремих населених пунктів і районів.

У Донецькій області назва міста Артемівськ офіційно змінюється на Бахмут, а Артемівський район відповідно перейменовано на Бахмутський. Місто Дзержинськ стає Торецьком, а місто Красний Лиман — Лиманом.

У Луганській області назва селища Первомайськ Сватівського району змінюється на Травневе. Місто Іллічівськ на Одещині перейменовується на Чорноморськ, а в Полтавській області місто Червонозаводське Лохвицького району — на Заводське.

Не обійшлося без змін і на Київщині. Так, село Кірове Бориспільського району змінює назву на Кучаків. А в Дніпропетровській області село Ленінське Апостолівського району стає Грушівкою, в Закарпатській село Комсомольськ Руськомокрянської сільської ради Тячівського району перейменовується на село Німецька Мокра. Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування, повідомляє УНІАН.

Ухвалено й Закон «Про ратифікацію Угоди між урядом України та Організацією Північноатлантичного договору про статус Представництва НАТО в Україні». А задля виконання плану дій з лібералізації візового режиму з Європейським Союзом Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу щодо встановлення факту народження або смерті на тимчасово окупованій території України.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua