"На Київщині провели «Весняну толоку»"

3 квiтня 2012

ПРИБИРАННЯ. На Київщині пройшла громадська акція «Весняна толока». У рамках акції  прибрано в'їзди до населених пунктів, вивезено смітники, вирубувалися чагарники у приватному секторі, приведено до належного стану прибудинкові території багатоповерхівок,  триває процес ремонту доріг, біляться бордюри та дерева, фарбуються урни, повідомляє прес-служба Київської ОДА.

Акція відбулася на виконання розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Присяжнюка щодо проведення в області комплексу заходів, спрямованих на поліпшення стану довкілля.

У рамках проведення проекту «двомісячник благоустрою» задля забезпечення збереження та примноження зелених насаджень Київщини трудові колективи підприємств, установ і організацій, а також небайдужі жителі області активно долучалися до прибирання об'єктів масового перебування та відпочинку населення.

За участю мешканців міста та працівників місцевих органів влади, а також усіх патріотів рідного міста громадський пляж Вишгороду активно прибирали понад 1000 чоловік. В результаті розчищення території було вивезено декілька вантажівок сміття, а це – близько півтисячі сміттєвих мішків.

«На початку весни одним з найактуальніших є питання підтримки санітарного стану територій відпочинку жителів Київщини, дотримання чистоти парків, а також примноження зелених насаджень. Організовуючи суботники і прибирання, ми сприяємо вихованню у молодого покоління зокрема та в цілому в усіх мешканців Київщини, почуття патріотизму та любові до рідного краю, збереження природної чистоти навколишнього середовища», – зазначив Анатолій Присяжнюк.

Надалі такі проекти з благоустрою територій планується проводити систематично, оскільки забруднення довкілля залишається проблемою в загальноукраїнському масштабі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua