"На Луганщині безробітних навчать кухарській справі"

Олена ОСОБОВА
17 серпня 2011

РИНОК ПРАЦІ. За попередніми підсумками вступної кампанії, найпопулярнішими у вишах області цього року стали спеціальності «туризм», «фінанси і кредит», «психологія» та «історія». А ось найбільш затребувані на ринку праці, за даними обласного центру зайнятості, — кваліфіковані фахівці робітничих спеціальностей з досвідом роботи.

За словами директора обласного центру зайнятості Сергія Болотського, з початку року до центрів зайнятості в пошуках роботи  звернулося понад 50 тис. чоловік. Кожна друга з них — жінка. 47% — молодь до 35 років. І на 1 вакансію в середньому по області претендує 5 осіб.  «Найбільша кількість безробітних на сьогоднішній день в області — це люди передпенсійного віку та молодь», — зазначив Сергій Болотський.

Попри все, за допомогою служби зайнятості на Луганщині з початку року працевлаштувалися 19,7 тис. людей. У нинішньому році кількість вакансій, наданих підприємствами, збільшилася на 4 тисячі й становить понад 30 тис. одиниць. Але сам же директор обласного центру зайнятості відзначає, що залишається проблема з укомплектуванням цих вакансій. У першу чергу це пов’язано з низькою заробітною платою.

«У перспективі обласний центр зайнятості планує комплекс заходів щодо пом’якшення наслідків безробіття для громадян. Планується збільшити кількість проведення ярмарків вакансій, інформаційних семінарів з керівниками, кадровими й бухгалтерськими службами підприємств», — сказав директор центру зайнятості. На підтвердження його слів днями з’явилося повідомлення про те, що Луганський міський центр зайнятості терміново комплектує групи для навчання за професіями: кухар, електрогазозварник, токар, продавець.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua