"На Львівщині рибалки виловили у водосховищі величезних піраній"

14 серпня 2012

НЕЙМОВІРНО! Рибалки-аматори спіймали на вудки відразу трьох десятисантиметрових піраній в Добротвірському водосховищі, передає ТСН.

Незнайомих риб віднесли до фахівців Львівдержрибоохорони. Виявилося, що це риба, батьківщина якої - прісні води в Південній Америці. Отже, природним шляхом до нас потрапити вони навряд чи могли.

«У нас є чимало акваріумістів, які розводять екзотичні види. Переконаний, що саме хтось із них або з цікавості, або не бажаючи більше доглядати за цими рибами, випустив їх у водосховище», – прокоментував головний спеціаліст Львівдержрібоохорони Іван Косач.

Разом з тим, він додав, що такі дії - порушення природоохоронного законодавства, адже невідомо, який вплив можуть мати екзотичні види на наші живі організми.

Всього існує близько 50 видів піраній. Приблизно половина з них харчуються рослинною їжею, інші – типові хижаки, зграя яких за кілька хвилин може з'їсти 50-кілограмову тварину.

«Який саме вид зловили в Добротворі поки не відомо. Учені їх досліджують», – сказав Іван Косач.

Втім, він вважає, що загрози вони швидше за все не представляють. Адже, навіть якщо представники цього виду риб і залишилися у водосховищі, малоймовірно, що вони тут приживуться і переживуть зиму, і ще менш ймовірне те, що вони зможуть розмножуватися.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua