"На Миколаївщині придбано квартири для родин учасників АТО"

Олена ІВАШКО
3 липня 2015

Нині на Миколаївщині на обліку служб соціального захисту перебуває 996 демобілізованих учасників АТО. 299 з них — учасники бойових дій, 30 осіб мають статус інваліда війни, 16 — статус інваліда загального захворювання, 153 особи — статус члена сім’ї загиблого. Про це розповіла директор департаменту соцзахисту ОДА Ольга Сивопляс.

В області 94 сім’ї загиблих військовослужбовців, 49 дітям загиблих учасників АТО перераховано одноразову матеріальну допомогу на суму майже 600 тисяч гривень, а 76 сімей загиблих отримали матеріальну допомогу по 50 тисяч гривень, спрямовано документи на виплату ще п’ятьом особам. Чотири родини загиблих військових, які потребували поліпшення житлових умов, отримали квартири.

Звільнено від сплати за послуги з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій 486 учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей і виплачено матеріальну допомогу 209 учасникам АТО на оплату комунальних послуг.

Ольга Сивопляс зазначила, що рішенням облради з обласного бюджету на соціально-психологічну допомогу родинам бійців спрямовано майже сто тисяч гривень. Триває конкурс на виконання соціального замовлення «Соціально-психологічна підтримка демобілізованих військовослужбовців та членів їхніх сімей», у якому можуть узяти участь усі охочі.

А як із санаторно-курортним лікуванням? За словами військових та членів громадських і волонтерських організацій, більшість військовослужбовців не мають інформації для оформлення відпочинку і тому ще не скористалися можливістю відпочити. Заступник голови облдержадміністрації Оксана Янішевська доручила працівникам служб соцзахисту провести повторне інформування військовослужбовців у кожному районі в найкоротші терміни.

Щоб ефективніше розв’язувати проблеми, що виникають, було прийнято рішення про створення рад ветеранів при всіх райдержадміністраціях області. Такі консультативні органи мають налагодити роботу для розв’язання проблем демобілізованих і військовослужбовців у всій області.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua