" На новорічні святкування виділено 30 мільйонів "

28 грудня 2012

ДОЗВІЛЛЯ. У рамках святкування Нового року та Різдва Христового в Києві, Севастополі та усіх регіонах України передбачено проведення понад 600 тис. культурно-мистецьких заходів, на які буде витрачено понад 30 млн грн. Про це під час урядового брифінгу повідомив перший заступник міністра культури Юрій Богуцький.

«Заходи почали проводити з 19 грудня, і вони триватимуть до завершення шкільних канікул. У святкуванні братимуть участь до 42 тис. закладів культури і мистецтва: від клубів до великих театрів. До заходів залучили приблизно 70 тисяч професійних діячів культури і майже 1 млн аматорів. Усього в Україні буде проведено понад 600 тис. заходів. Це — концерти, вистави, новорічні вистави за спеціальними сценаріями, на яких ми очікуємо орієнтовно 15 млн громадян різних категорій. На заходи, які проводить безпосередньо Міністерство культури (в Києві і поза його межами), понад 3 млн грн виділило міністерство, плюс з обласних бюджетів — понад 30 млн», — розповів Юрій Богуцький.

Він також звернув увагу на те, що крім заходів, які проводить міністерство, є заходи відомчі, шкільні, студентські, різних організацій та релігійних установ. За словами посадовця, орієнтовну цифру вуличних заходів визначити важко, так само як і кількість учасників: більш точні дані можна буде назвати лише після свят, повідомляє департамент інформації та комунікацій Секретаріату КМУ.

Особливу увагу Міністерство культури приділяє дитячим заходам, і не тільки в Україні. «Не залишимо поза увагою й дитячу аудиторію, яка перебуває поза межами України. Ще з 2010 року ми проводимо акцію «До вас їде Святий Миколай». Вона охопила вже понад 10 країн Європи. Цього року вона проводитиметься в Іспанії та Португалії. На цю акцію витрачено понад 600 тис. грн. Там дитяча аудиторія — це діти заробітчан і української діаспори», — зазначив Юрій Богуцький.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua