"На одеський водовідвід не вистачає 500 млн грн "

26 березня 2011

РОЗБУДОВА

Найбільший для усього чорноморського узбережжя водовідвід буде реалізовано в Одесі протягом року. Про це під час робочої поїздки на Одещину повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Віктор Тихонов.

"Проект такої якості - четвертий за величиною у світі. В його будівництво вкладено 90 млн грн - ще треба 500 млн грн. Генпідрядник готовий вкладати свої гроші за умови, що ми беремо зобов'язання погасити цю суму протягом найближчих місяців", - сказав Віктор Тихонов. Він також зазначив, що задоволений ходом будівництва об'єкта.

Водовідвід діаметром 4 м пройде по дну моря у районі одеського пляжу Лузанівка і проводитиме стік на відстані 4 км від узбережжя. Нині стік проводиться на відстані 130 м від міського узбережжя. Реалізацію проекту було затверджено у Кабінеті Міністрів, після чого отримано всі необхідні узгодження.

Під час робочої поїздки до Одеської області віце-прем'єр взяв участь у роботі комісії з перевірки технічного стану систем централізованого водовідведення регіону, оглянув каналізаційні очисні споруди Одеси і провів розширену нараду за результатами огляду технічного стану централізованих систем водовідведення і каналізаційних очисних споруд у Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській і Херсонській областях, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua