"На орбіту вивели український супутник «Січ-2»"

19 серпня 2011

КОСМІЧНІ ДОСЯГНЕННЯ. 17 серпня о 10 годині 12 хв. за київським часом з пускової бази «Ясний» ( Російська Федерація) за безпосередньої участі українських спеціалістів було здійснено пуск ракети-носія «Дніпро», яка вивела на орбіту вітчизняний супутник дистанційного зондування Землі «Січ-2». Одночасно було запущено ще шість іноземних космічних апаратів: «RASAT» (Туреччина), «NigeriaSat-2» та «NigeriaSat-X» (Нігерія), «EduSat» (Італія), «AprizeSat-5» та «AprizeSat-6» (США), повідомляє прес-служба Державного космічного агентства. 

Cилами Національного центру управління та випробувань космічних засобів у Євпаторії успішно проведено перший сеанс зв’язку з нашим супутником.

«Січ-2» розроблений ДП «Південне» та виготовлений ДП «Південмаш». Його оснащено оптико-електронними пристроями, що працюватимуть у п’ятьох  спектральних діапазонах. Супутник дасть змогу отримувати цифрові зображення поверхні Землі в панхроматичному і багатоспектральному діапазонах. Крім того, на «Січ-2» розміщено комплекс наукової апаратури «Потенціал», який, зокрема, досліджуватиме параметри електричного та магнітного полів у верхніх шарах атмосфери Землі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua