"На пагорбах Дніпра постане Пантеон Героїв"

18 серпня 2015

Одним із заходів у межах відзначення Дня Прапора та Дня Незалежності стане поховання у Меморіальному комплексі «Парк Вічної Слави» решток двох невідомих солдатів: учасника антитерористичної операції та воїна Другої світової війни. Про це на брифінгу повідомив заступник Глави Адміністрації Президента Ростислав Павленко. «Парк Слави має стати місцем вшанування всіх тих, хто віддав своє життя за незалежність України»,— підкреслив посадовець.

Окрім того, 23 серпня о 12:00 загиблих вшанують загальнонаціональною хвилиною мовчання, повідомляє прес-служба Президента.

А голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович зазначив, що поховання невідомого воїна нинішньої війни з Росією у Меморіальному комплексі — це переосмислення історичного досвіду України: «Це поховання символ того, що ми, українці, вміємо шанувати своїх захисників — як героїв минулого, так і героїв сучасності. Україна пам’ятає і мусить пам’ятати всіх тих, хто загинув за неї: і в Армії Української Народної Республіки, і в Червоній армії, і в Українській повстанській армії, і в лавах сучасного українського війська. На пагорбах Дніпра має постати Національний Пантеон Героїв», — зазначив він.

Володимир В’ятрович підкреслив, що саме зараз, коли Україна знову захищається від окупантів, для нас надзвичайно важливо пам’ятати про кожного загиблого. «Тільки там, де пам’ятають загиблих, є ті, хто готовий захищати живих», — переконаний науковець-історик, дослідник історії визвольного руху і громадський діяч..

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua