"На «Північних землях» заспівав Дейв Еванс "

10 липня 2015

Легенда світового року вразив байкерів нестаріючим голосом. Фото автора

Міжнародний Biker’s friendly fest «Північні землі», який днями відбувся на постійному місці — в селі Білокопитове, що неподалік Глухова, за вісім років історії зажив такої слави, що на нього завітав  перший соліст супергурту АС/DC  Дейв Еванс. Графік фестивалю був такий щільний, що легенді світового року довелося співати вночі. Серед його слухачів був і  багаторічний учасник фестивалю  Володимир Ковальчук. Ось його  враження: «62-річний Дейв вразив нестаріючим голосом, експресією і харизмою. До речі, свій день народження 20 липня він хоче відзначити в Україні».   

Напевно найбільше фотографій на фесті було зроблено поряд з міцною фігурою заввишки 2,5 метра в «ленінському костюмі». Але вождь втратив імідж через прикметні козацькі вуса й оселедець. І шина на шиї! До речі, козарлюга тримав український прапор, а простір перед невеликою сценою оповивали хороший звук та ілюмінація.

Фестиваль привітав парафіяльний священик Білокопитового отець Леонід. Він нагадав про стриманість під  час посту і про ставлення церкви до символіки з черепами. Панотець знайшов потрібний тон і толерантні слова, звертаючись до моторизованих християн.  

Програма «Північних земель», окрім параду мотоколони з авторськими байками та специфічних конкурсів, містила піротехнічне шоу «Сузір’я вогню», показові бої історичного клубу «Асгард»,  екскурсії до Глухова та  Глинської пустині. Були й концерти рок-гуртів із Сум, Чернігова, Києва і Глухова.  Завершували дійство дискотека і дружнє вогнище.

Організатор Міжнародного Biker’s friendly fest «Північні землі» —  громадська органiзацiя «Мотопатріот». Її очільник Сергій Лісничий  ще не готовий ділитися планами про наступний  фест, хоч уже отримав пропозиції від інших громад Глухівщини. Казав тільки, що вдячний місцевій владі за підтримку цьогорічного.

Георгій-Григорій ПИЛИПЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua