" На Полтавщині буде новий заповідник"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
30 травня 2012

ОЗЕЛЕНЕННЯ. У Шишацькому районі на Полтавщині незабаром  закладуть регіональний ландшафтний парк «Лісостеповий чорноземний». Шишацький район має ресурси і умови для того, щоб створювати тут нові території природно-заповідного фонду. За даними директора Центру заповідної справи, рекреації та екотуризму Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди Олени Байрак, у цій місцевості розташоване цінне Шишацьке природне ядро — структурний елемент регіонального Псільського екологічного коридору, що є частиною національної екомережі України. Особливо цінна ця територія і як культурно-історична, бо пов’язана з діяльністю видатного вченого Володимира Вернадського та письменника Володимира Короленка.

До кінця року тут проведуть науково-дослідні роботи з підготовки наукового обгрунтування створення парку. Кошти на це вже виділені. Протягом двох-трьох місяців науковці визначаться, до якої із зон проектованого ландшафтного парку має бути зарахована та чи та територія.

А тим часом у Кременчуці планують відновити  міський сад. У парку, який засновано ще за часів Катерини II, розчистять озеро, зміцнять береги й укриють їх спеціальним покриттям, щоб не заростали очеретом. Відродять тут і архітектурний ансамбль 1850-х. Це все буде зроблено вже цього року. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua