"На Полтавщині готуються крутити вергуни"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
26 червня 2015

Нинішнього літа найбільше в Україні національне торжище у Великих Сорочинцях на Полтавщині проходитиме з 18 по 23 серпня включно, а однією з родзинок свята буде приготування українських вергунів. Про це на апаратній нараді у голови Полтавської облдержадміністрації повідомила директор ТОВ «Сорочинський ярмарок» Юлія Єрмакова.

— Великою популярністю на ярмарку користуються майстер-класи. Цього року ми виготовили кілька павільйонів, де майстри вчитимуть людей лозоплетінню, бісероплетінню. Також ми плануємо додати кулінарний майстер-клас з виготовлення українських вергунів, — повідомила вона.

За словами організаторів, цього року у центрі ярмаркового поля побудують інформаційний центр в етностилі, де кожен охочий зможе отримати інформацію щодо екскурсій та турів Полтавщиною. Кожна садиба на ярмарку матиме функціональне навантаження, і кожна буде стилізованою. Наприклад, у садибі гончарів встановлять гончарний круг та проводитимуть  виставку готових виробів. В іншій садибі проходитиме обряд українського весілля, а в прес-центрі розміститься  виставка українських рушників.

На Сорочинському ярмарку, як і зазвичай, працюватиме п’ять  сцен. За шість днів тут планують провести майже 300 масштабних заходів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua