"На Римському кінофестивалі роздали нагороди"

21 листопада 2012

КІНОНАГОРОДИ. Найпрестижнішу нагороду Римського кінофестивалю отримала остання стрічка американського режисера Ларрі Кларка «Дівчина з Марфи». Таке рішення ухвалило професійне журі.

Сюжет картини змальовує портрет молодої американки у маленькому техаському містечку Марфа на тлі сексуальності, наркотиків, насилля та расизму. Ще дві сюжетні лінії фільму — доля парубка та його стосунки з дівчатами, а також життя трьох прикордонників.

Приз за найкращу жіночу роль отримала італійка Ізабелла Феррарі. Її відзначили за головну роль фільму італійця Паоло Франкі «І вони називають це літом». Стрічка розповідає про дивну форму любові, побудовану на зраді, з численними еротичними сценами.

А сама картина «І вони називають це літом» отримала премію за найкращу режисуру. Журі припала до вподоби спроба вивчити тему відокремлення кохання від статевих стосунків.

Найкращою чоловічою роллю визнали роботу Жеремі Елькайма в стрічці француженки Валері Донзеллі «Рука в руці». Ця картина теж присвячена темі «дивної любові».

Приз глядацьких симпатій здобув фільм американців Ґебріела та Алана Полскі «Готельне життя», який був знятий за однойменним романом Віллі Влотіна.

Картина змальовує життя двох братів, які були змушені тікати з рідного міста після того, як вони на автомобілі збили велосипедиста. Це розповідь про братерські стосунки, спільні мрії та пошук надії у житті.

Стрічку «Готельне життя» також відзначили нагородою за найкращий сценарій. Для Ґебріела та Алана Полскі «Готельне життя» – режисерський дебют.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua