"На Сумщині ціни «капітулюють»"

Олександр ВЕРТІЛЬ
14 листопада 2011

ТЕНДЕНЦІЯ. Протягом кількох останніх тижнів на Сумщині зафіксовано зниження роздрібних цін на низку харчових продуктів і насамперед на борошно, рафіновану олію, сало, сир домашній м’який тощо. Подешевшали і овочі – в середньому на 20 відсотків. А ось картопля «загальмувала». Щодо інших видів продуктів, то ціни на них на 2 – 7 відсотків нижчі, ніж у середньому по Україні.

Про це повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Володимир Івченко. За його словами, головним важелем впливу на цінову ситуацію в регіоні стали ярмарки та виставкові заходи. Протягом нинішнього року в області їх відбулося понад 600. Товаровиробники реалізовували продукцію без надбавок – ціни були нижчими за ті, що склалися на ринках і в магазинах області.

Ось і останнього вихідного в обласному центрі пройшов потужний сільськогосподарський ярмарок, у якому взяли участь більше сотні суб’єктів господарювання з різних куточків Сумщини. У виграші залишилися і продавці, і покупці. М’ясо, сало, молочна продукція, борошно, олія – всього було вдосталь. Живих коропів можна було придбати по 21 гривні за кілограм, сомів (був і цей вусатий делікатес) – 35, капуста коштувала 80 копійок, морква – до 2 гривень за кілограм. Усього реалізовувалося більше півсотні видів продовольчої продукції. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua