"На теплові кредити уряд виділив 900 мільйонів гривень"

23 березня 2016

У 2016 році на компенсацію за «теплими» кредитами урядом України виділено майже 900 мільйонів гривень, що е втричі більше, ніж минулого року.

«Дана програма це реальний інструмент для заощадження на оплаті комунальних послуг. Цього року Урядом виділено близько 900 мільйонів гривень на компенсацію за «теплими» кредитами, а це майже втричі більше, ніж минулого року. Тому скористатись державною підтримкою зможе набагато більше громадян», – прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Кредитування за державною програмою підтримки населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів, заміни котлів повністю відновлено в Укргазбанку.

Минулого тижня на придбання матеріалів та обладнання Укргазбанк видав «теплих» кредитів на суму 3,2 мільйона гривень.

Утепленням житла знову активно опікується і така категорія споживачів як субсидіанти, які взяли 112 кредитів на суму 1,7 мільйона гртвень. На заміну газових котлів громадяни оформили 6 кредитів на суму 89 тисяч гривень, на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів – 178 кредитів на суму 3,16 мільйона гривень.

Державною програмою передбачено відшкодування у таких розмірах: 20% суми кредиту – механізм заміни газових котлів для населення; 30% кредиту – для фізичних осіб для впровадження енергоефективних заходів; 40% кредиту – для ОСББ та ЖБК, як юридичних осіб, для загальнобудинкових заходів; 70% суми кредиту отримувачам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Прес-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua