"На тренувальні збори українських військових США виділить 500 мільйонів доларів"

10 серпня 2015

США нададуть Україні $500 мільйонів на фінансування тренувань військових в Яворові для Національної гвардії та Збройних Сил.

Про це повідомляє прес-служба Комітету Верховної Ради у закордонних справах з посиланням на лист віце-президента США Джо Байдена голові комітету, депутату від фракції «Об'єднання «Самопоміч» Ганні Гопко.

Байден позитивно оцінює дії українського парламенту та уряду зі втілення економічних та політичних реформ.

«Для підтримки цих зусиль Сполучені Штати забезпечили надання Україні кредиту у розмірі двох мільярдів доларів США, а також більше 500 мільйонів доларів США допомоги, яка включає фінансування тренінгових програм в українському Яворові для Національної гвардії та Збройних Сил України», – йдеться в листі.

Віце-президент США ще раз наголосив, що Сполучені Штати продовжуватимуть режим санкцій проти Росії, доки всі пункти Мінських угод не будуть імплементовані.

«Сполучені Штати збільшать ціну, яку Росія платитиме за агресію проти України. Наші санкції щодо Росії за її дії в Криму також залишатимуться в силі до того часу, поки Росія не припинить окупацію незалежної території України», – підкреслив Байден.

Укрінформ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua