"На Великдень і весна усміхнеться"

10 квiтня 2012

ПРОГНОЗ. У найближчі вихідні на території України температура сягатиме  +13—18 градусів.

Цього року квітень не дуже тішить українців теплими і сонячними днями та ще й завдає шкоди. Так, у ніч з 8 на 9 квітня внаслідок налипання мокрого снігу та сильних поривів вітру спрацювали системи захисту ліній електропередач. Знеструмлено 300 населених пунктів у шести областях. Як повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій, у Хмельницькій області без світла залишилися 179 населених пунктів, у Чернівецькій — 53, Вінницькій — 38, Київській — 20, Тернопільській — 7, Житомирській — 3.

Втім, за прогнозами синоптиків, найближчим часом слід очікувати на  потепління. Як повідомив начальник Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда, тепло прийде з 12 квітня. Спочатку температура зросте до 6—11  градусів, з 13 квітня — до 13—18, а з 18—19 квітня — до 19— 24 градусів.

Тож на Великодні свята погода має бути гарною. У ранкові години в суботу і неділю очікується від 4 до 9 градусів тепла, а вдень — від 13 до 18 градусів.

У вихідні також не передбачається істотних опадів, і така погода буде характерною для всіх регіонів України, повідомляє УНІАН. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua