"На вертольоті – за медаллю"

Олександр ВЕРТІЛЬ
10 вересня 2012

УСПІХ. Протягом п’яти днів на аеродромі Дракіно Московської області тривав 14-ий світовий чемпіонат з вертолітного спорту. У захопливих змаганнях узяли участь 50 екіпажів з 11 країн світу, серед яких Росія, Австрія, Китай, Білорусь, Бельгія, Німеччина. Честь України захищала відома спортсменка, абсолютна чемпіонка світу 1978 року, заслужений майстер спорту, учасниця п’яти чемпіонатів світу сумчанка Любов Приходько.

Любов Федорівна виступала в якості командира екіпажу Мі-2, до складу якого входив оператор Сергій Шварц. Учасники змагань демонстрували своє вміння у вправах «розвезення вантажів», «навігація», «вертолітний слалом» та «політ на точність». У "вертолітному слаломі" українські спортсмени вибороли срібну медаль.

Незаперечну перемогу святкували господарі змагань – збірна Росії. Друге і третє місця посіли відповідно команди Великобританії та Німеччини. До речі, цьогорічна світова першість ввійде до історії вертолітного спорту завдяки встановленому рекорду – менш як за 40 хвилин Мі-38 піднявся на висоту 8600 метрів.

Ветеран задоволена своїм виступом: і не стільки результатом, як самим фактом участі в престижних змаганнях. Матеріально посприяв її поїздці відомий спортсмен палкий прихильник вертолітного спорту Олександр Корнієць.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua