" На Вінниччині буде «Діброва Леонтовича»"

Олег ЧЕБАН
13 квiтня 2016

У селі Марківка Теплицького району, де знаходяться могила і музей Миколи Леонтовича, задля вшанування пам’яті та популяризації творчості видатного українського композитора і хорового диригента висадять «Діброву Леонтовича» та створять  культурологічний центр «Щедрик». Як повідомив начальник управління культури та мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський, також у планах встановлення погруддя композитора біля Вінницького училища культури і мистецтв  та  започаткування мистецьких проектів — «Хорові асамблеї Леонтовича» і «Співає Поділля Леонтовича».

Наразі в Марківці триває реконструкція музею. Завершити  внутрішні оздоблювальні роботи та заходи з благоустрою закладу будівельники планують до кінця червня. Крім того, на території музею стоятиме новий пам’ятник композиторові, а до його могили, що знаходиться неподалік, вестиме парк. Мета проекту полягає в тому, щоб водночас з відновленням історичної справедливості створити один з потенційно цікавих об’єктів для туристичної діяльності. Ідея щодо відновлення музею Леонтовича та впорядкування території поблизу його місця поховання виникла торік.

«В обласному бюджеті на проведення необхідних робіт закумульовані фінансові ресурси, і ми розраховуємо, що музей до Дня Незалежності України буде відкрито», — зазначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua