"На ЮАЕС відключили другий енергоблок: причини несправності не повідомляють"

10 вересня 2012

ЕНЕРГІЯ. На Южно-Українській атомній електростанції було позапланово відключено від енергомережі другий блок для усунення несправностей.

Як повідомляє прес-служба НАЕК «Енергоатом», енергоблок було відключено, проте причини виникнення несправностей не уточнюються.

Згідно з повідомленням, наразі в роботі перебувають 9 з 15 енергоблоків атомних електростанцій країни, передає УНІАН.

На енергоблоці №1 Запорізької АЕС триває 66-та доба середнього планового ремонту, ремонт другої системи безпеки. На енергоблоці №2 Запорізької АЕС – 14-та доба середнього планового ремонту, ремонт третьої системи безпеки.

28 серпня енергоблок №1 Рівненської АЕС відключено від енергомережі і виведено в резерв у зв'язку з диспетчерськими обмеженнями.

На енергоблоці №2 Рівненської АЕС – 4-та доба середнього планового ремонту.

На енергоблоці №3 Южно-Української АЕС – 174-та доба середнього планового ремонту.

Диспетчерські графіки генерації становлять: для Запорізької АЕС – 3 940 МВт, Рівненської АЕС – 1 940 МВт, Южно-Української АЕС – 1 580-1 820 МВт, Хмельницької АЕС – 1 850-1 905 МВт.

9 вересня станціями було вироблено 216,65 млн. кВтгод електроенергії .

Нагадаємо, 16 квітня на Южно-Українській АЕС в результаті руйнування ізолятора основного трансформатора блоку № 2 стався обрив високовольтної лінії, що призвело до спрацювання аварійного захисту енергоблоку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua