"На Запоріжжі виведуть курорти з тіні"

Євген ЛОГАНОВ
29 березня 2016

Питання підготовки і проведення 2016 року курортного сезону на території оздоровчої зони смт Кирилівка Якимівського району Запорізької області на узбережжі Азовського моря обговорили днями місцеві чиновники та представники туристичної галузі. За інформацією заступника директора департаменту екології та природних ресурсів Запорізької ОДА Дмитра Чайки, головні проблеми оздоровчої зони Кирилівської селищної ради — екологічний стан Молочного лиману та відновлення його сполучення з Азовським морем, самовільний забір підземних вод, функціонування полігонів твердих і рідких побутових відходів, невпорядкованість відведення стічних вод на території місцевих сіл. Не реалізовано також проекти інвестиційних зобов’язань суб’єктів господарювання, не дотримано вимоги санітарного законодавства під час функціонування закладів відпочинку, немає дозволів на торгівлю та легалізацію праці.

Усі ці чинники негативно впливають на інвестиційну привабливість регіону і стримують його соціально-культурний розвиток. Щоб зарадити проблемі, створили оперативну міжвідомчу робочу групу з питань забезпечення якісної підготовки та проведення курортного сезону «Курорт-2016», залучивши представників усіх місцевих служб, серед них і силовиків та фахівців обленерго і облводоканалу. Головна мета наради представників влади та бізнесу — донести до підприємців, що цьогоріч порушників змусять вийти з тіні, аби вони допомогли розвиватися територіям, на яких вони діють. Такі групи працюватимуть не тільки в Кирилівці, а й у всіх курортних зонах регіону.

— Напередодні відкриття курортного сезону ми побачили, що тіньові процеси замінили відрахування до місцевих бюджетів, — коментує подію виконувач обов’язків голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль. — Тож влада області повинна навести лад у зазначеному питанні. Плануємо створити спеціальні комісії, які допоможуть бізнесу повернутись обличчям до влади та своїх клієнтів. Хочу також наголосити, що обласна влада всебічно допомагатиме розвитку наших курортних територій, однак для цього треба вивести бізнес із тіні. Саме тоді місцеві бюджети отримають кошти на розв’язання всіх наявних проблем. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua