"На злодія вказала «Славута»"

Євдокія ТЮТЮННИК
31 сiчня 2013

КРИМІНАЛ. Вважається, що найбільший предмет, який змогла поцупити одна людина, — величезний корабель, який викрав канадський злодій у середині минулого століття.  На цьому тлі 700 метрів кабелю, якому «приростив» ноги  житель Бориспільського району Київської області,  видаються дещо дріб’язковими.  Але, по-перше, це викрадення вилилося в понад 100 тисяч гривень завданих збитків, по-друге — його здійснювали на  базових станціях мобільного зв’язку, оснащених специфічними заходами безпеки та особливостями монтажу обладнання.

За словами начальника УМВС України в Чернігівській області генерал-майора міліції Олександра Михайлика, останнє значно скоротило коло підозрюваних, адже певні нюанси могла знати лише людина з технічною освітою. Тим часом  підприємливий злодій устиг здійснити чотири крадіжки в селах Куликівського району. Виказали його сліди машини «Славута», котрі було виявлено скрізь, де похазяйнував злодій.

Міліціонерам пощастило, бо в одному селі звернули увагу на номер автівки, що тихо пересувалася в темряві. Таким чином було визначено особу зловмисника, котрий раніше працював на встановленні веж мобільного зв’язку, а тепер разом із дружиною вночі крав кабель, обпалював у печі його ізоляцію, а мідь здавав скупникам по 50 гривень за кілограм.

За повідомленням сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області, щодо цієї справи триває досудове слідство. Автомобіль арештовано, подружжя перевіряють на причетність до здійснення аналогічних злочинів в інших місцях. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua