" Нацбанк переходить на гнучкий валютний курс"

16 липня 2015

Для досягнення макроекономічної стабільності Національний банк почав комплекс заходів, спрямованих на забезпечення режиму гнучкого валютного курсу. Про це вчора повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва під час засідання комітету ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності.

«Вже до кінця цього року Національний банк України планує завершити розпочатий процес з переходу до прозорої структури власності, ідентифікацію пов'язаних з банками осіб, ввести постійно діючу систему діагностики якості активів банків, адаптувати нормативну базу до європейських стандартів», — заявила Гонтарева.

За її словами, необхідною умовою, фундаментом для ефективної реалізації заходів програми є досягнення макроекономічної стабільності в державі.

«І для цього Національний банк вже сьогодні вводить комплекс заходів, спрямованих на впровадження режиму монетарної політики на основі інфляційного таргетування, забезпечення режиму гнучкого валютного курсу і зниження волатильності на валютному ринку, зниження вартості ресурсів і відновлення кредитування економіки. Адже без цього дати поштовх для розвитку фінансового ринку неможливо», — йдеться в повідомленні НБУ.

Аналітична служба новин



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua