" Над Чорним морем можна літати більше"

9 вересня 2015

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрівся з генеральним директором Європейської організації з безпеки аеронавігації «Євроконтроль» Франком Бреннером. Він подякував за технічну допомогу «Євроконтролю» й підтримку в імплементації ініціативи «Єдине європейське небо». Сторони погодилися з можливістю збільшення кількості потоків повітряного руху над Україною та західною територією Чорного моря, значну частину яких було втрачено через тимчасову окупацію Росією Автономної Республіки Крим.

Визнано, що документ, підготовлений Україною спільно з «Євроконтролем», підтверджує ефективність нашої співпраці в частині аналізу безпеки польотів у цьому повітряному просторі, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Обговорено й посилення співпраці Державного підприємства обслуговування повітряного руху України  «Украерорух» та «Євроконтролю». Зокрема порушували питання участі «Украероруху» в наданні централізованих послуг «Євроконтролю» країнами всього європейського співтовариства в межах створення та розвитку єдиної європейської системи організації повітряного руху.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua