"Надія на «маленьких»"

Олена ОСОБОВА
24 березня 2016

Скорочення обсягу реалізованої промислової продукції на Луганщині торік становило 46,2% і було на рівні 24,8 мільярда гривень. Індекс промислового виробництва в області, яка до початку проведення антитерористичної операції мала значний економічний потенціал і входила до п’ятірки найбільш міцних промислово-економічних регіонів України, дорівнює 34%.

На думку директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Андрія Скубака, негативна ситуація у промисловому комплексі виникла внаслідок того, що у переробній промисловості на цей час не задіяними у виробництві залишаються два найпотужніших підприємства — ПрАТ «ЛИНІК» та ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання АЗОТ». Їх запуск та виведення на режим повноцінної роботи пов’язані передусім з наявністю надійного енергозабезпечення. Та поки що енергетична система області залишається ізольованою від єдиної енергосистеми України.

Тож нині основні надії в економіці, поліпшення якості життя населення, максимально можливе зменшення негативних соціально-економічних наслідків, які виникли в області, пов’язують із залученням інвестицій, розвитком малого і середнього підприємництва. Програму на 2016—2017 роки затверджено на засіданні колегії обласної військово-цивільної адміністрації.

«Зовнішній попит на товари вітчизняного виробництва, який поступово зростає в умовах отримання додаткових девальваційних переваг, позитивно впливатиме на експортні можливості регіону. Розвиток відносин із країнами ЄС сприятиме активізації зовнішніх зв’язків та інвестиційній діяльності підприємств області», — упевнений Андрій Скубак.

За його словами, зовнішній попит на товари вітчизняного виробництва позитивно впливатиме на експортні можливості країни, і як наслідок —експорт товарів зросте на 6,3%. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua