"Надлишок цукру змусив знизити закупівельні ціни"

30 березня 2012

СІЛЬСЬКЕ ГОСПОДАРСТВО. Міністерство аграрної політики і продовольства знизило закупівельну ціну на цукор з 5,91 тис. грн до 5,1 тис. грн за тонну до кінця поточного маркетингового року (вересень 2011 р. — серпень 2012 р.).

Як передає УНІАН, про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Микола Безуглий. «Ціна 5,1 тис. грн за тонну діятиме до кінця поточного маркетингового року. На наступний маркетинговий рік ми пропонуємо ту ціну, яка була, — 5,91 тис. грн за тонну», — сказав він.

За словами посадовця, згідно з чинним законодавством ті, хто продає або купує цукор дешевше, ніж мінімальна ціна, повинні сплачувати штрафні санкції. «Уряд ухвалив рішення про зниження мінімальної ціни з тим, щоб ті, хто купує або продає цукор, не платили штрафних санкцій», — повідомив Микола Безуглий. Він також озвучив позицію міністерства про те, що у разі істотного зниження ціни скоротяться площі посівів цукрового буряку. Нагадаємо, Міністерство аграрної політики і продовольства України переглянуло свій прогноз щодо посівів цукрового буряку на поточний рік у бік збільшення до 594 тис. га проти 450 — 500 тис. га, що раніше очікувалися.

ДОВІДКА «УК»

Українські цукрові заводи в 2011—2012 маркетинговому році виробили 2,33 млн тонн цукру з буряку врожаю 2011 р. Потреба внутрішнього ринку становить 1,86 млн тонн.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua