"«Нафтогаз» реструктуризуть до кінця року"

7 вересня 2011

ЕНЕРГЕТИКА. До 1 січня 2012 року НАК «Нафтогаз України» буде реструктуризовано. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко на прес-конференції у середу, повідомляє УКРІНФОРМ.

Юрій Бойко сказав, що створено міжвідомчу робочу групу, яка формує пакет документів для цього. Як додав міністр, у 2012 році «Нафтогаз» буде приватизований або виведений на ІРО, або акції будуть частково реалізовані через міжнародну фінансову біржу. «Працюють консультанти і вибирають найбільш прийнятну модель (для реструктуризації)» - зазначив Ю.Бойко.

Торкаючись питання щодо погашення кредиторської заборгованості «Нафтогазу», міністр пояснив, що ці зобов'язання будуть погашені в ході акціонування компанії. «Всі зобов'язання будуть виконані. Продаж акцій забезпечить погашення заборгованості за кредитом», - сказав він.

У ході акціонування компанії планується отримати 7 млрд доларів США, що за розрахунками міністерства, має вистачити на збільшення обсягів видобутку та інвестиції з боку держави у видобуток газу, вважає міністр.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua