"«Нафтогаз України» поділять на три компанії"

29 вересня 2011

РЕОРГАНІЗАЦІЯ. Україна почала процес поділу компанії «Нафтогаз України» на три окремі структури.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко на відкритті міжнародної конференції у Києві «Україна − ЄС: на шляху до єдиного енергетичного ринку», передає УКРІНФОРМ.

«Готується поділ на три незалежні напрямки: транспортна компанія, компанія з видобутку та постачальна компанія. Процес вже почався: наш уряд ухвалив рішення про створення відповідної комісії», − повідомив Юрій Бойко.

Він нагадав, що це передбачено зобов’язаннями країни, взятими під час вступу в лютому 2011 року до Європейського Енергетичного співтовариства.

Генеральний директор генерального директорату з питань енергетики Єврокомісії Фабрізіо Барбасо зазначив, що ЄС дасть оцінку реформам «Нафтогазу».

«Ми вітаємо реструктуризацію «Нафтогазу» як важливу складову реформ в Україні при вступі до Енергетичного співтовариства», − сказав Фабрізіо Барбасо.

За його словами, важливо, щоб реструктуризація відбувалася у відповідності до зобов’язань України і забезпечила виконання контрактних зобов'язань «Нафтогазу».



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua