" Нагодували себе, ще й іншим перепало"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
21 жовтня 2011

ЕКСПОРТ. На 8,5 мільярда гривень реалізували з початку року  продукції власного виробництва промислові підприємства Рівненщини. Це майже на чверть більше, ніж у відповідному періоді торік.

Зокрема на вітчизняні та іноземні ринки потрапило на 77% більше молока, у півтора раза більше натуральних купажованих соків, фруктових желе та джемів, на 15% зросло виробництво хлібобулочних виробів, масла та сирів.      Окрім харчовиків, виробничі потужності наростили також хіміки — плюс 20% міндобрив до минулого року, а темпи випуску продукції металургійного виробництва зросли на 35%, будматеріалів і скловиробів — на 17%. Підприємства легкої промисловості виробили продукції на 15% більше, ніж торік, машинобудування — майже на 10, а добувної — на 6%.

«Відповідно експорт місцевих товарів зріс на третину, а це свідчення того, що виробничники краю впевнено завойовують  нові світові ринки, — зазначив заступник голови  облдержадміністрації Володимир Новак. — Зокрема вони успішно продають власну продукцію в Росію, Польщу, Німеччину, Білорусь, Італію, Туреччину, Нідерланди, Великобританію, США, Казахстан і Китай. Найпопулярніші наші мінеральні добрива, скловироби, щебінь, гравій, галька,  електроапаратура та її комплектуючі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua