"Найамбітніший проект Євросоюзу"

9 лютого 2013

МЕТА

У Брюсселі з нетерпінням чекають на саміт Україна—ЄС, який визначить подальшу долю нашої євроінтеграції 

Укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, включно зі створенням зони вільної торгівлі, залишається пріоритетом і головним завданням України до листопада 2013 року. Про це заявив Президент Віктор Янукович під час зустрічі з Комісаром Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

«Ми добре розуміємо, що в окремих питаннях нам треба знайти прогрес значно більший, ніж є зараз, — уточнив глава держави. — Ваш черговий візит в Україну ми розглядаємо як знаковий напередодні саміту в лютому у Брюсселі».

Президент підкреслив, що Україна уважно вивчила сигнали Європейського Союзу про перспективи подальшого розвитку відносин. «Ми продовжуємо роботу над реформами, розпочатими в 2010 році, у складі яких передбачено також реформи, спрямовані на подолання тих недоліків, які були висловлені під час виборів», — зазначив Віктор Янукович.

Глава держави наголосив, що «конструктивний характер і націленість на результат нас спонукають працювати спільно з європейськими експертами», повідомляє прес-служба Президента.

За його словами, Україна цінує ту допомогу, яку надає Євросоюз щодо підготовки законів, питань гармонізації українського законодавства до європейського. «Сподіваюся, така співпраця і в подальшому буде плідною», — сказав Віктор Янукович. Загалом, підбиваючи підсумки роботи з модернізації нашої країни, він сказав: «Ми також самокритично дивимося на деякі напрямки, в яких не завжди вдається досягати мети».

У свою чергу, Комісар Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле наголосив на важливості продовження розвитку відносин України з ЄС. «2013 рік, особливо листопад 2013-го, шанс підписати Угоду про асоціацію, яка також включає в себе частину, присвячену економічній інтеграції, — це величезна можливість не лише для України, а й для Європейського Союзу. Ми роками дуже багато працювали, аби ця можливість була реальною», — сказав він.

Єврокомісар підкреслив, що підписання Угоди про асоціацію дасть змогу Україні та ЄС розвивати співпрацю на іншому рівні. «За допомогою цієї надзвичайно важливої угоди ми не лише зможемо розвивати наші відносини на значно вищому рівні, це також стане новою основою, яка буде юридично обов’язковою для обох сторін. І це відбудеться вперше, коли настільки амбітну угоду буде укладено з нашим партнером», — заявив Штефан Фюле.

Він передав главі держави вітання від Президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу. «Він з нетерпінням чекає можливості вітати вас у Брюсселі, з нетерпінням чекає на саміт, який, на його думку, надзвичайно важливий», — резюмував Штефан Фюле. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua