"Найбільшу у світі статую Пресвятої Діви Марії встановлять в Панамі"

20 серпня 2012

У СВІТІ. Найбільша у світі статуя Пресвятої Діви Марії буде встановлена в Панамі у 2013 році на честь 500-річчя з моменту створення першої в Америці католицької єпархії. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на агентство KAI.

За задумом ініціаторів проекту, статуя буде вищою за статую Свободи в Нью-Йорку. Згідно із затвердженим проектом, висота панамської статуї перевищуватиме 100 метрів.

Президент Панами Рікардо Мартінеллі заявив, що гігантська споруда буде побудована біля входу до столичного порту та стане «іконою міста». За зведення статуї відповідатиме приватна компанія за фінансової підтримки з боку держави.

Покровителька Панами Санта-Марія-ла-Антигуа у традиційній іконографії у правій руці тримає квітку, а на лівій руці – немовля Ісуса, який грає з птахом. Ангели тримають корону над головою Марії, а біля її ніг на колінах моляться жінки, передає УНН.

Папа Римський Лев X підписав буллу про встановлення католицької єпархії на території нинішньої Панами 9 вересня 1513 року. Перша каплиця на честь Санта-Марії-ла-Антигуа була зведена на узбережжі Карибського моря в 1510 році.

Католики на сьогодні становлять близько 85% населення Панами.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua