"Найголовніше — зрозуміти одне одного"

15 серпня 2012

РЕЗОНАНС

Робоча група з удосконалення мовного законодавства працюватиме у щоденному режимі 

Питання вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні, законодавчого забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя і на всій території держави були в центрі уваги урядової наради під головуванням віце-прем’єр-міністра — міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової.

Зустріч відбулася на виконання відповідного доручення Президента Віктора Януковича, яким він ініціював створення робочої групи із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Відбулося обговорення та затвердження методологічно-організаційних засад, на яких працюватиме робоча група, що буде поділена на дві частини. Перша сконцентрується на розробці системних пропозицій з удосконалення відповідного законодавства загалом та змін до Закону «Про засади державної мовної політики» зокрема. Друга працюватиме над проектом Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови.

Як зауважила Раїса Богатирьова, цей поділ є умовним, оскільки членів робочої групи об’єднує спільна мета. Крім того, питання вдосконалення «мовного» законодавства та питання розробки Державної програми функціонування української мови взаємопов’язані. Але, на думку урядовця, такий розподіл є необхідним організаційним кроком.  

Учасники наради висловили готовність докласти максимальних зусиль, аби за короткий термін, визначений Президентом, розробити пропозиції, які б схвалили всі члени робочої групи. Результатом роботи групи має стати зняття напруги в суспільстві, яка виникла після ухвалення Закону «Про засади державної мовної політики». Для ефективнішої роботи до діяльності групи вирішено залучити широке коло фахівців з різних сфер — мовознавців, правників, культурологів та інших.

За словами Раїси Богатирьової, в підсумку робоча група має запропонувати шляхи стратегічного розвитку сучасного мовного законодавства, яке б збалансовано забезпечувало мовні потреби всіх громадян нашої держави без жодних утисків чиїхось прав та інтересів, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Відучора члени робочої групи працюватимуть щодня. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua