"Найкращі села і міста"

Інна КОСЯНЧУК
21 вересня 2012

КОНКУРС. Мабуть, кожен гордиться своїм селом чи містом і вважає його найкращим. Але якщо підійти об’єктивно й неупереджено — які населені пункти можна назвати найпривабливішими в комунальному плані? Відповідь на це запитання має Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ. Днями підбито підсумки всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за 2011 рік. Головним критерієм відбору був комунальний благоустрій села чи міста, а саме — стан житлового фонду, утримання доріг, шляхопроводів, належне водопостачання та водовідведення. Так ось, як повідомила прес-служба Мінрегіону, серед міст-мільйонників пальму першості віддали Києву й Одесі. В номінації «Місто найкращого благоустрою з населенням від 150 до 500 тис. мешканців» перше місце здобули Севастополь та Маріуполь. Серед міст із населенням від 50 до 150 тис. переможцями стали Іллічівськ і Ковель, із населенням до 50 тис. жителів найвпорядкованішими визнали Славутич (Київщина) та Березне (Рівненська область). Селищами найкращого благоустрою назвали  Тростянець, що на Вінниччині, та Авангард (Одещина), а найкращими селами —  Петропавлівська Борщагівка (Київщина) та Боратин (Волинь).

Звичайно ж, ще були другі й треті місця, і переможців нагородять перехідними кубками та дипломами Кабінету Міністрів.

— Результати конкурсу — це визнання громад як відповідальних господарів своєї території. Це спільна дія жителів, зацікавлених досягти комфортнішого проживання в навколишньому просторі, — зауважив очільник Мінрегіону Анатолій Близнюк.

Та не можна не звернути увагу ось на що. У цих змаганнях узяв участь лише 71 населений пункт. Якось малувато порівняно із загальною кількістю міст і сіл України. Чи то «не конкурсанти» виявилися такими несміливими і сором’язливими, чи то бачать, що їхні населені пункти залишаться далеко від списку переможців?.. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua