"Найменший «фолькнер» потребує допомоги"

Оксана ГОЛОВКО
15 квiтня 2016

Українська громада Австралії закликає всіх небайдужих фінансово підтримати наших мандрівників — учасників гурту «Фолькнери» та проекту «Двоколісні хроніки» Ярину Квітку і  Володимира Муляра, повідомляє медіа-портал української діаспори.

Нині подружжя перебуває у Сіднеї, де фінішувало після півторарічної велосипедної подорожі з України до Австралії. Ярина передчасно народила сина в австралійській клініці, й тепер  дитина потребує інтенсивного догляду, на оплату якого в українців не вистачає власних коштів. Усіх небайдужих закликають перерахувати будь-яку суму за реквізитами, оприлюдненими на порталі.

Нещодавно «Урядовий кур’єр» розповідав про те, як  українське подружжя понад рік на велосипедах мандрувало до Австралії. Учасники гурту «Фолькнери» Ярина Квітка і Володимир Муляр 1 жовтня 2014-го виїхали з Києва на велосипедах до Австралії. 16 листопада прибули у місто Дарвін на півночі країни. За планом мандрівники мали доїхати до фінішу  ще 1 жовтня 2015 року, але зупинилися на кордоні М’янми. Мусили довше залишатися в Індії — оформлювали спеціальний дозвіл на в’їзд.

До Австралії подружжя прилетіло з острова Балі. У підсумку на велосипеді проїхали 13 країн, зокрема Туреччину, Іран, Індію, Таїланд, Індонезію. На фініші в австралійському Сіднеї мандрівників зустрічала численна українська громада.

«Це була чудова, часом нелегка мандрівка, в якій  ми відкривали для себе світ, а для світу — Україну», — розповіла Ярина. Під час подорожі музиканти не лише крутили педалі, а й знімали відеоблог, збирали автентичні мелодії  й готували  радіопрограму. Будучи при надії,  Ярина висловлювала думку, що з появою малюка  подорожувати не перестануть, просто змінять  формат. Сподіваємося, австралійські медики допоможуть маленькому Маркові та його мамі якнайшвидше перемогти в боротьбі за життя. А там і про мандри можна буде подумати.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua