"Найнижча вартість іпотеки може складати 2 865 гривень на місяць "

14 березня 2012

ЧИ БУДЕ ДОСТУПНИМ ЖИТЛО? Найнижча вартість іпотеки може складати 2 865 гривень на місяць, але це за умови, якщо сім’я отримала можливість взяти кредит за програмою «Доступне житло», про це на прес-конференції в медіа-холі УНН розповів голова Державної спеціалізованої установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Леонід Рисухін.

За словами чиновника, якщо взяти кредит на 30 років під 3% річних, то людина має сплачувати щонайменше 2,850 гривень. При середній заробітній платі в 2700 грн це серйозний баласт.

«Наші фахівці зробили розрахунки, виходячи з граничної вартості квадратного метра, яка декларується за програмою Доступне житло. Скажу про Київ, гранична вартість 7 990 гривень. Для сім’ї, яка претендує на площу  68 м кв. - вартість квартири - 546 тис. грн. Якщо взяти кредит на 30 років під 3% річних, то ця сім’я протягом часу користування кредитом відсотки і суму кредиту щомісяця сплачуватиме 2 865 гривень. При середній заробітній платі в Києві 4148 ….  Що стосується середньої зарплати 2 700 (в регіонах – Авт.) то, безумовно, це цифра важка для сім’ї», – сказав чиновник.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua