"Найрозумнішими стали сімферопольські школярі"

Тетяна МОІСЕЄВА
26 грудня 2012

 

ЗМАГАННЯ

Завершився фінальний тур третьої  Всеукраїнської Інтернет-олімпіади Малої академії наук

«Діти, швидше, бо спізнимося», — підбадьорював зграйку старшокласників чоловік у запорошеному снігом капелюсі. Вони, як і кореспондент «УК», плутали поміж автівками на скутому заторами столичному перехресті. З’ясувалося, що прямували ми в один бік: до київського Будинку вчителя, де проходив фінальний тур ІІІ Всеукраїнської Інтернет-олімпіади Малої академії наук.

Мозковий штурм приніс кримчанам перше місце. Фото Володимира ЗАЇКИ

Олімпіада, яку щороку проводять серед учнів 7—11 класів, мала два етапи: дистанційний та очний. Цього року до участі в інтелектуальних змаганнях за напрямами фізика, хімія, біологія і географія зголосилося 311 команд. Найактивнішими серед них виявилися школярі з Волині, Донеччини, Луганщини та Київщини. Але кращий результат продемонстрували три команди: гімназії № 1 м. Сімферополя, Севастопольського позашкільного закладу «Мала академія наук учнівської молоді» та столичної школи № 225, які й потрапили до очного туру, що відбувся позавчора.

У фіналі їм на кожне з завдань із царини фізики, астрономії, біології, географії, хімії відвели по п’ять хвилин. Школярам дозволили користуватися будь-якими джерелами інформації. Свій варіант слід було записати на бланку і під час відповіді зачитувати занотоване на папері, за чим стежили судді. Водночас, аби присутні в залі учні не нудьгували, організатори підготували для них кілька завдань, які потребували справді творчого підходу.

За кількістю балів, отриманих упродовж фінального туру, перше місце виборола команда з Сімферополя. Друге та трете посіли, відповідно, учні з Севастополя та Києва. Всі команди, як і найкмітливіші школярі із зали, які намагалися відповісти на запитання запрошеного на фінал першого космонавта України Леоніда Каденюка й директора Інституту гідромеханіки НАН України академіка Віктора Грінченка, отримали цінні подарунки.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua