"Нам морози не страшні?"

Інна КОСЯНЧУК
28 вересня 2011

ЖКГ. Ще й вересень не закінчився, а Україна майже повністю готова до осінньо-зимового сезону. Начальник відділу технічного регулювання в теплоенергетиці Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Желєзко вчора на прес-конференці зазначив, що загалом по Україні заплановано комплексно підготувати до зими 210 423 будинки. І гроші на це передбачені — майже 701 млн грн з місцевих бюджетів та за рахунок інших джерел фінансування. За словами посадовця, нині підготовлено 205 715 будинків, а це — 97,7% плану. Найнижчі показники — у місті Севастополі (87,2%), Житомирській (93,2%) та Черкаській (93,9%) областях. Об’єкти теплозабезпечення готові на 98,1%. Анатолій Желєзко розповів, що цього року замінили котельне обладнання на 1 тис. об’єктів і капітально відремонтували 525 км тепломереж. Залишилось менше 20 км.

Цифри обнадійливі. Ось тільки не сталося б, як щороку: як правило, на початку вересня посадовці оптимістично говорять, що ось-ось завершать підготовку, а потім  що ближче холоди, то менше цього оптимізму в них залишається. Ну, і в нас, відповідно…

Втім, місто, якому така ситуація не загрожує, — столиця України. Цього року Київ задає тон усім містам. За словами першого заступника начальника головного управління житлового господарства КМДА Сергія Крушановського, житловий фонд Києва — а це понад 12 тис. будинків — уже зараз готовий до зими на всі 100%. «Фактично роботи почалися, щойно завершився минулий опалювальний сезон, щотижня проводились наради, перевірки, і підготовка до зими цього року велася краще, ніж раніше», — зауважив він. А головне — на це були гроші — 350 млн грн.

За словами посадовців, із 1 жовтня до тепла почнуть підключати дитсадки, школи, інші об’єкти соцкультсфери. А подача тепла в житловий фонд почнеться з 15 жовтня. Однак якщо раніше різко похолоднішає, то в будинках розпочнуть топити, не чекаючи офіційного старту зимового сезону. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua