"Нам потрібно більше інтеграції"

6 вересня 2012

ПОЗИЦІЯ. Україна забезпечить проведення вільних і справедливих парламентських виборів. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час зустрічі із Президентом Польщі Броніславом Коморовським у м. Криниця-Здруй у рамках роботи Міжнародного економічного форуму, повідомляє прес-служба урядовця.

Він висловив сподівання, що парламентські вибори позитивно вплинуть на атмосферу відносин між Україною і ЄС та дадуть змогу наблизитися до підписання Угоди про асоціацію.

У рамках Міжнародного економічного форуму Валерій Хорошковський взяв участь у панельній дискусії «Парламентські вибори в Україні: європейська інтеграція чи Status Quo?», де наголошував, що протягом останніх років Україна послідовно дотримувалася своєї політики європейської інтеграції.

А під час виступу на форумі він заявив, що посилення євроінтеграції має стати відповіддю на європейську кризу. Негаразди, які переживає Європейський Союз, повинні стати стимулом для посилення об’єднавчих процесів. «Вільний рух товарів, послуг, капіталу та людей було покладено в основу розвитку ЄС. Тепер це має стати фундаментом для стабільності й процвітання у всій Європі», — наголосив він.

Валерій Хорошковський підкреслив, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС може прокласти шлях до розширення європейської інтеграції на Східну Європу. «Це принесе користь не тільки Європі. Це необхідно і ЄС, і Україні. Правильною відповіддю на кризові явища є пошук нових ринків та стимулів. Переконаний, що позитивні наслідки від такого кроку відчують і наші економіки, і наші громадяни. Нам потрібно більше інтеграції — не менше», — додав він.

У рамках роботи Міжнародного економічного форуму перший віце-прем’єр провів низку двосторонніх зустрічей. Зокрема з першим віце-прем’єр-міністром, міністром юстиції Угорщини Тібором Наврачічем ішлося не лише про торговельно-економічну співпрацю. Порушували питання співробітництва у візовій сфері як у контексті двосторонньої взаємодії, так і в контексті виконання нашою країною Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України.  Обговорено й аспекти прикордонного співробітництва. Валерій Хорошковський заявив, що Україна зацікавлена в розвитку інфраструктури на спільному державному кордоні. «Це передбачає будівництво нових контрольно-пропускних пунктів та розширення тих, що існують», — уточнив він. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua