"Нарешті матиму свій сайт"

16 листопада 2015

Виявляється, нині набагато легше написати роман, аніж видати його окремою книжкою. Кожен видавець намагається чомусь поставити письменника у вкрай невигідні умови, коли мова заходить про видання та розповсюдження написаної у поті чола книжки.

Й коли нарешті зрозумів, що мені це ні в якому разі не підходить, вирішив: краще вже відмовитися від них, тих загребущих і падких на гроші видавців, і викласти свої твори в Інтернеті.

Та для цього, звісно, потрібно мати свій сайт. Хтось із колег порадив звернутися до веб-студії Krokus. Тут фахівці охоче вислухали мене і залюбки погодилися створити не тільки концепцію сайту, а й надати йому зручного і привабливого вигляду.

На високопрофесійному рівні вони розробили й запропонували кілька варіантів дизайну сайту, а також для моїх журналістських та письменницьких потреб запропонували кілька ґатунків юзабіліті, себто щоб я міг якнайзручніше послуговуватися сайтом, та за можливості він ще й приносив прибуток. Адже в нинішніх умовах, як знаємо, будь-який сайт – насамперед невід’ємний і дуже потрібний помічник для роботи. Сьогодні ж без комп’ютера й Інтернету не обходяться ба навіть доярка й двірник. Настав час комп’ютеризації, й без нього нікуди не подінешся. Хоч що не кажіть, а власний сайт багато важить для кожного з нас. Бо час комп’ютеризації, наголошую, невблаганно летить уперед, а вслід за ним і ми, безцінні.

Потрібно віддати належне розробникам сайту. Вони подбали й про брендинг і ребрендинг для просування на книжково-видавничому ринку моїх творів. Хочеться вірити, що мої твори, розміщені на моєму ж сайті, стануть привабливим, добре оформленим товаром. Їх можна буде придбати за доступною ціною. З чого, безумовно, я тішитимуся, позаяк твори читатимуть, до них матимуть доступ багато читачів.

А ще на власному сайті я зможу розмістити свій архів журналістських публікацій, поточні матеріали, свіжу кореспонденцію, зберігатиму цікаві для мене та, гадаю, й для інших фотографії, а також в одній із рубрик розміщу рецензії, висловлені з приводу моєї творчості. На «Форумі» спілкуватимуся безпосередньо з кожним, хто конструктивно відгукнеться. Запрошу до співпраці блогерів, однодумців – хай і вони висловлюють свої думки про літературу та наболілі проблеми сьогодення. Цензури на моєму сайті небуде. Неоціненне багатство, коли маєш свій сайт!

ВАРТО ЗНАТИ

Якою буде головна сторінка

Слід подумати про дизайн верстки головної сторінки сайту: дві, три чи чотири колонки, де розміщуватиметься інформація?

Рубрикатор

Визначіться з назвою розділів та рубрик на сайті. Якщо ви плануєте зробити новинний сайт, варто створити стрічку новин. Як правило її розміщують ліворуч під «шапкою» сайту. Продумайте, скільки новин має бути видно на головній сторінці – 5, 10 чи більше, а решта «ховатиметься» під кнопкою УСІ НОВИНИ. У рубрику «Новини» варто додати функцію з маленьким фото-віконцем, тоді сайт на вигляд не «сухий», а привабливий.

Платні сервіси

Ви можете виставити свої твори і зробити їх платними. Роман чи повість можна купити безпосередньо в автора за допомогою платіжної картки, а гроші потраплять на ваш рахунок. Передплатник отримає вільний доступ до твору і прочитає його.

І не забудьте про фотогалереї, відео, аудіофонотеку.

Андрій КОВАЛЕНКО
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua