"Народні депутати розповіли про корупційні схеми в зоні АТО"

27 липня 2015

Днями у прес-центрі міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль» відбувся круглий стіл на тему: «Корупція в зоні АТО – сучасний стан та перспективи подолання». У заході взяли участь народні депутати України, члени МДО «Депутатський контроль» Євген Дейдей та Віктор Романюк (фракція «Народний фронт»), представники Служби безпеки України та волонтерських організацій.

Учасники круглого столу обговорили сучасний стан корупції на лінії зіткнення, корупційні ризики пропускного режиму, небезпеку непрозорого розподілу коштів для прифронтових територій, а також – можливості реальновикорінити контрабанду в зоні проведення антитерористичної операції.

Віктор Романюк навів приклади корупційних схем шахраїв, для яких війна стала бізнесом: «Цитую ціни на пиво: на території України, приміром, пляшка коштує 20 грн, в зоні АТО – майже 100 грн. Це спонукає шахраїв вигадувати різні нелегальні схеми збуту товарів. Якщо зараз у війні зацікавлені кілька осіб в Москві та в Києві, то завтра такий бізнес стане основним для тисяч«військових комерсантів».

«Існують випадки, коли командири продавали місце дислокації своїх бійців, – додав Євген Дейдей – командир батальйону «Київ – 1». – Ми самі таких зрадників ловили. Тому нам необхідно вирішити: або ми воюємо і захищаємо Україну, або опускаємо руки, але в цьому разі люди продовжуватимуть красти та здавати свої позиції за гроші. Я, як і всі члени МДО «Депутатський контроль», однозначно виступаю за перший варіант». 

Прес-служба МДО «Депутатський контроль»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua