"Народжувати стали більше"

22 вересня 2012

ПОЗИТИВ 

Прем’єр наголошує на реальних плюсах програми підвищення соціальних стандартів
 

Діяльність уряду спрямована на реалізацію соціальних програм з поліпшення добробуту громадян, і, відповідно, їх виконання перебуває на контролі. У цьому Прем’єр-міністр Микола Азаров укотре запевнив користувачів соціальної мережі Фейсбук.

Реагуючи на звернення про затримки зарплати вчителям, Микола Азаров наголосив на персональній відповідальності керівництва за невчасну виплату заробленого працівникам бюджетної сфери. Він звернув увагу на те, що уряд продовжує підвищувати оплату праці бюджетним працівникам, повідомивши, що у проекті держбюджету 2013 року передбачено збільшення видатків на зарплату працівникам сфери соціального захисту населення.

Прем’єр-міністр також пообіцяв розібратися, чому не повертають дитячий садок селу Русанів Броварського району Київської області. Він нагадав, що уряд ухвалив рішення повернути всі дитячі садки у комунальну власність, тож Фонд держмайна не має права не виконувати його.

Під час спілкування з користувачами Фейсбуку Микола Азаров відповів на запитання гуманітарного напрямку, про забезпечення громадян доступним житлом тощо, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Реалізація програми поліпшення соціальних стандартів громадян дає результати: в Україні зафіксовано перевищення народжуваності над смертністю. «За вісім місяців цього року народжуваність зросла на 20 тис. осіб, а смертність зменшилася на 2 тис. осіб. Нехай це ще не так багато, але є вже позитивна тенденція. Якщо раніше населення України скорочувалося приблизно на 200 тис. осіб на рік, то зараз це 100 тис. Так, це багато, дуже багато, але це вже вдвічі менше, ніж було ще кілька років тому», — підкреслив Прем’єр.

Він акцентував, що політику уряду спрямовано на поліпшення соціальних стандартів, і вона реалізується за багатьма напрямками: збільшення допомоги при народженні дитини, на утримання дітей, будівництво та ремонт дитячих садків, підвищення зарплат, пенсій, стабільність цін і створення нових робочих місць. «Одне слово, велика і серйозна робота, а в результаті — у людей з’являється впевненість у майбутньому, що й виливається у підвищення народжуваності», — зазначив Микола Азаров.

При цьому Прем’єр-міністр упевнений, що завдання Президента щодо поліпшення соціальних стандартів громадян, зокрема щодо збільшення народжуваності, буде виконано. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua