"Наші хірурги вчилися у французьких колег"

5 листопада 2015

Віце-прем’єр-міністр — міністр культури В’ячеслав Кириленко провів зустріч із новопризначеним Надзвичайним і Повноважним послом Франції в Україні Ізабель Дюмон. Було обговорено співпрацю держав у культурній та гуманітарній сферах, а також окреслено плани подальшої співпраці.

Віце-прем’єр-міністр висловив подяку за підтримку, яку Франція надає українському народові в його боротьбі за збереження територіальної цілісності та державного суверенітету. Французький дипломат підкреслила вагоме значення культурних зв’язків у двосторонніх відносинах, висловивши готовність до запровадження нових спільних підходів для розвитку культурної взаємодії двох держав.

Сторони обговорили й питання співпраці в культурній та гуманітарній сферах. Зокрема йшлося про результати надання Францією фінансової допомоги українським гуманітарним організаціям і проведення французькими фахівцями навчальних заходів для підготовки українських військових хірургів.

Ішлося також про інтенсифікацію обміну досвідом молодих митців обох держав через візити та спільні проекти в культурній сфері, повідомляє прес-служба віце-прем’єра. Окремим питанням стало посилення культурної та гуманітарної діяльності у східних і південних областях України. Пані посол висловила підтримку такої ініціативи й попросила надати Посольству Франції в Україні перелік пріоритетів у культурній та гуманітарній політиці вітчизняного уряду та зокрема Міністерства культури, в руслі яких посольство могло б активно співпрацювати з українською стороною наступного року. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua