"Наші легкоатлети залишаються в Суперлізі"

Оксана ГОЛОВКО
23 червня 2015

На командному чемпіонаті Європи, який 20 — 21 червня приймали Чебоксари, українські легкоатлети встановили рекорд змагань, перемогли в трьох дисциплінах, посіли дві других і три третіх сходинки. Зокрема жіноча естафетна команда 4х100 м у складі Наталії Строгової, Наталії Погребняк, Вікторії Кащеєвої і Христини Стуй  перемогла з рекордом командного чемпіонату Європи. Українська збірна стала найкращою на чоловічих і жіночих двістіметрівках, а також показала третій час у жіночій естафеті 4х400 метрів.

Наталія Погребняк виграла забіг на 200 метрів із солідною перевагою і персональним рекордом— 22,76 секунди. Українка стала єдиною в забігу, кому вдалося вкластися в 23 секунди. Наталія  також була другою на дистанції 100 метрів. «Золото» виборов на двістіметрівці і Сергій Смелик, подолавши її за 20,45 секунди.

Крім цього, Анна Тітімець посіла 2-ге місце у бігу на 400 метрів з бар’єрами, Анастасія Ткачук  — 3-тє місце у бігу на  800 метрів, Євген Виноградов був третім у  метанні молота, а естафетна команда у складі Вікторії Ткачук, Ольги Бібік, Аліни Логвиненко і Ольги Земляк показала третій час у забігу 4х400 метрів.

За підсумками командного чемпіонату українська збірна посіла сьоме місце і залишилася в Суперлізі. Першими стали росіяни, другими — німці, третіми — французи. Вибули з Суперліги норвежці, шведи та фіни.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua