" Наших біатлоністів «переслідують» медалі"

Ганна РОМАШКО
31 сiчня 2012

ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

Чотири персьюти поспіль відбулися в неділю на континентальній першості з біатлону серед юніорів та дорослих, що триває  у словацькому Осрблі

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Підтвердивши свій клас після переможної спринтерської дистанції, дворазовою чемпіонкою Європи тут стала тернополянка  Олена Підгрушна.

Непогано впоравшись зі стрільбою, Олена дуже грамотно розподілила сили на дистанції і не дозволила нікому зазіхнути на своє лідерство, яке утримувала від старту  до фінішу. Тішить,  що другий день поспіль наші дівчата організували переможний дубль. Правда, для завоювання срібла Валентині Семеренко цього разу довелося взяти участь у фінішному спринті з двома росіянками, де за рахунок швидкості й досвіду вона випередила Анастасію Загоруйко та Катерину Шумилову.

Ще одне золото в скарбничку української команди додала юніорка Ірина Варвінець. На радість тренерам, у  персьюті Іра провела гонку, близьку до ідеальної: всього один промах і велика перевага в швидкості над основними конкурентками. Як підсумок — після срібла у спринті більш ніж переконлива перемога в переслідуванні! На фініші її перевага над іншими призерами гонки становила півхвилини.

Капітан жіночої збірної Олена Підгрушна (на знімку №19) подає приклад подругам і нервує суперниць. Фото з сайту sports.yahoo.com

А задав тон цього змагального дня  Сергій Семенов, який  зумів змінити четверте місце в спринті на срібло в персьюті.

Тож у  неофіційному командному заліку Україна продовжує утримувати лідерство, завоювавши вже три золоті, п’ять срібних та одну бронзову нагороду. Така статистика обнадіює, бо  попереду у спортсменів види програми, в яких українці традиційно сильні.

Сьогодні  на чемпіонаті Європи відбудуться індивідуальні гонки  на 15 км у жінок і 20 км у чоловіків, а в останній день змагань очікуватимемо вдалих виступів наших спортсменів в естафеті. 

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua