"Наших марафонців номінували на міжнародну премію"

27 жовтня 2015

Український благодійний проект «Run for Peace» увійшов до  трійки номінантів міжнародної премії «Мир і спорт», яку щороку вручають у Монако. «Це Нобель в царині миру та спорту, — зазначають українські марафонці. — Премія заснована в 2007 році і вручається в 9 різних номінаціях під патронатом Принца Монако».

«Забіг Миру» — це глобальна ініціатива, спрямована на демонстрацію єдності народів Європи у прагненні до мирного життя. Головним засобом проекту, як символ миру, учасники обрали спорт та зокрема біг, що об’єднує мільйони людей, незалежно від їх соціального статусу, політичних, культурних, етнічних, гендерних ознак.

21 березня 2015 року, у річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, команда вирушила у бігову подорож Європою. 49 днів, понад 8500 км, 14 європейських країн. Один за одним члени команди долали неймовірні відстані, незважаючи на час доби, погодні умови та інші перешкоди. Команда «Забігу Миру» повернулася в Україну 8 травня 2015 року.

Переможців у номінаціях  визначатимуть 80 визнаних у світі спортсменів, серед яких є й українець Сергій Бубка.

Переможці стануть відомі 26 листопада на церемонії нагородження, яка відбудеться в Монако під час Міжнародного форуму «Мир і Спорт»,  участь у якому, за очікуваннями організаторів, мають взяти близько 700 осіб з понад 100 країн світу.

«Зараз іде голосування за переможців, і Ви можете сприяти тому, щоб наш проект виграв дану номінацію. Що для цього потрібно зробити? Напишіть одному з «Чемпіонів заради миру» і поясніть, чому важливо, аби наш проект переміг у номінації «Подія року», — просять марафонці на Фейсбук-сторінці проекту.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua