"Насичені жири погіршують роботу мозку"

22 травня 2012

ЯК НЕ ПОДУРНІШАТИ. Американські вчені з'ясували, що у жінок, які вживають велику кількість насичених жирів, відбувається зниження розумових здібностей. Вживання ненасичених жирів, навпаки поліпшує роботу мозку, передають закордонні ЗМІ.

Для проведення дослідження вчені відібрали 6 тис.  жінок. Протягом 4 років жінки 3 рази проходили тестування на визначення функції головного мозку.

На початку дослідження і після кожного тестування жінки заповнювали звітні анкети, в яких відповідали на питання про своє харчування.

Вчені виявили, що у жінок, які вживали максимальну кількість насичених жирів, розумові здібності були нижчими, а пам'ять гіршою, ніж у жінок, які вживали мінімальну кількість таких жирів. Крім того, жінки, які вживали максимальну кількість ненасичених жирів, виконували тестування з найкращими результатами.

Нагадаємо, що джерелами насичених жирів є червоне м'ясо і вершкове масло, а ненасичених - оливкова олія та інші продукти рослинного походження.

Довідково. Насичені жири, всього їх близько 30 видів, володіють однією характерною ознакою, за якою їх безпомилково можна визначити. Вони є тугоплавкими і при кімнатній температурі мають тверду або м'яку однорідну пластичну консистенцію.

УНН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua