"НАТО ухвалило чотири важливі рішення"

25 червня 2015

Північноатлантичний альянс ухвалив чотири важливих рішення, що посилять реагування на нові безпекові виклики.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг за результатами першого дня засідання міністрів оборони країн Альянсу у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми схвалили подальші заходи із адаптації НАТО до змін і нових викликів у безпековому середовищі. Я хочу наголосити на чотирьох таких рішеннях.

По-перше, ми вирішили посилити і зміцнити спроможності сил швидкого реагування НАТО, включаючи повітряні, морські та спеціальні сили. Разом це збільшить сили швидкого реагування НАТО до 40 тисяч особового складу. Це становитиме суттєве збільшення у порівнянні з попереднім рівнем, який складав 13 тисяч», – розповів глава Альянсу.

Друге питання пов’язано з удосконаленням процесу ухвалення рішень на політичному і військовому рівнях та перспективного планування Альянсу.

По-третє, за словами генсека, міністри оборони завершили формування структур 6 штабів, які базуватимуться у Болгарії, Естонії, Латвії, Литві, Польщі та у Румунії. Ці органи військового управління відіграватимуть ключову роль у плануванні навчань.

Заключне рішення, яке ухвалили у середу в Альянсі, пов’язане з формуванням нового об’єднаного штабу логістичного забезпечення.

Столтенберг наголосив, що НАТО реагує на наслідки нового безпекового середовища, що спричинили дії Росії, включаючи ядерну сферу. Водночас, за словами глави Альянсу, ці рішення не спрямовані на конфронтацію з Росією. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua