"Науковці з'ясували чому коронавірусна інфеція протікає безсимптомно"

11 серпня 2021

Ярослав САДОВИЙ
«Урядовий кур'єр»

Вчені з Барселонського інституту глобального здоров'я (Іспанія) з'ясували, що наявність у крові антитіл до інших коронавірусів допомагає організму переносити COVID-19 безсимптомно. Це випливає зі статті в науковому журналі Nature Communications.

Відзначається, що фахівці вивчали рівень антитіл в крові 578 працівників Клінічної лікарні Барселони. Вони вимірювали рівень і тип антитіл до шести різних антигенів SARS-CoV-2, а також до ще чотирьох коронавірусів, які викликають у людини ГРВІ.

Фахівці з'ясували, що у тих працівників установи, які хворіли новою коронавірусною інфекцією безсимптомно, титр антитіл IgG до інших коронавірусів на початку дослідження був вищим, ніж у тих, хто переніс COVID-19 в середній або тяжкій формах.

Однак імунна відповідь після одужання був вищою у другої групи, що говорить про меншу кількість вироблених антитіл до SARS-CoV-2 у тих, чий організм вже протистояв коронавірусу раніше.

Сімейство коронавірусів налічує 43 види. На організм людини впливає лише сім, але не всі вони викликають важкі пневмонії, кажуть фахівці.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua