"Назвали одну з причин виникнення раку"

6 жовтня 2017

Фахівці з Центру контролю і профілактиці захворювань (CDC) з'ясували, що 40 % усіх випадків раку, виявлених у США, могли бути викликані або самим ожирінням, або іншими причинами, що сприяють появі зайвої ваги. Таким чином, дотримання здорового способу життя є основним засобом профілактики злоякісних пухлин. Про це повідомляється на сайті MedicalXpress.

У дослідженні взяло участь 630 тисяч американців з діагнозом рак. Вчені виявили зв'язок між ожирінням і 13 видами злоякісних пухлин, включаючи рак мозку, стравоходу, молочної залози, щитовидної залози, жовчного міхура, шлунка, печінки, підшлункової залози, нирок, яєчників, матки, товстої кишки і множинну мієлому. Ці різновиди склали 40 % усіх випадків раку, зареєстрованих в 2014 році в США.

Кількість випадків раку, пов'язаного з ожирінням, збільшилася на сім відсотків у період між 2005 і 2014 роками. Кількість хворих на рак товстої кишки знизилося на 23 %, що пов'язано з ранньою діагностикою передракових станів.

Згідно із заявою Лізи Річардсон (Lisa Richardson), директора відділу профілактики та контролю за раковими захворюваннями CDC, втрата ваги може зменшити ризик злоякісних новоутворень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua