"Не кожна жінка – швабра"

18 сiчня 2016

Життя людей, особливо чиї імена на слуху, завжди нас цікавило. Про відомих політиків писали книги та знімали кіно, імена видатних полководців вписані в підручники, а особисте життя кінозірок не сходить зі шпальт бульварної преси, про них не забудуть навіть через сотні років. Але завжди є особистості, історія життя яких здатна навчити багато чому та гідна нашої уваги. Такою можна вважати й життєву історію винахідниці Джой, яка потрапила в поле зору іменитого режисера Девіда Расселла.

Не забувайте мріяти, і ваші мрії обов’язково здійсняться! Для цього лише варто повірити у себе, як це зробила Джой Мангано. Про її життя розповідає бабуся, яка мешкає з героїнею та її мамою (своєю дочкою), котра завжди дивиться телевізор, й з колишнім чоловіком, якому бракує коштів, аби винайняти власне житло, а ще з батьком-бізнесменом онуки.

Кадри з фільму

Джой Мангано (Дженніфер Лоуренс) – мати-одиначка, яка змушена працювати касиром в авіакомпанії, щоб утримувати свою величезну родину. Та дівчина мріє про щось більше, ніж робота продавчині, і згадує про своє давнє хобі, а саме – бажання створювати щось нове. І ось одного разу Джой вигадує «диво-швабру», якою можна мити і віджимати її, не доторкаючись до її робочої поверхні. Ця ідея так захоплює її, що вона залишає роботу, влазить у кредити і організує виробництво та продаж швабр.

Фільми Девіда Расселла, в першу чергу, гарантують акторські номінації, глобуси та оскари. У фільмі «Джой» виділяється тільки Дженніфер Лоуренс (за що вона й отримала Глобус). Смішних сцен немає, але кумедні моменти у фільмі є, особливо радує дивакуватий батько Джой у виконанні Роберта де Ніро.

На жаль, у фільмі немає певного ритму. Складається враження, що події розвиваються не так швидко, як нам показують, тож ми отримуємо вулицю, кімнату, декілька слів, кинутих матері, кухню, вихід на ганок, знову вулицю, прохід по якомусь району, склад, стрільбище, автомайстерню, кабінет батька, і все це змінюється досить стрімко.

Кадри з фільму

Загалом фільм виокремлює серед інших своїм посилом перемоги добра над злом. Він нагадує нам: хоч би що трапилось у нас, хоч би як було складно і тяжко, але коли є мрія – потрібно йти до неї, попри перешкоди!

Побачити фільм «Джой» можна буде вже з 21 січня в усіх кінотеатрах країни. 

Настя ІВАНЦОВА
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua